Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fiyat Artarken İşlem Ücreti Düşüyor: BTC İşlem Ücreti Son 3 Yılın En Düşük Seviyesinde

Lider kripto para birimi Bitcoin, oldukça sarsıntılı bir yıl geçirdikten sonra 2019’a umut veren sinyaller ile girmeyi başardı. BTC fiyatı sabit olarak 3.000 doların üstünde kalmaya devam ederken, ara ara 4.000 dolar üzerine çıkarak ayıların baskısının azaldığının sinyallerini verdi.

Bitcoin’in işlem ücreti ortalaması, geçtiğimiz yılın başlangıcında 34 dolara kadar çıkmıştı ki o tarihlerde günlük 308.000 civarında işlem yapılıyordu. Ancak takvimler 1 Ocak 2019 tarihini gösterdiğinde ise, işlem ücreti ortalaması inanılmaz bir düşüş yaşadı ve 0.025 dolara kadar geriledi. İşlem ücreti düşük olsa da, ağın sahip olduğu yoğunluk geçen senenin çok düşük seviyelerinde değildi ve günlük 234.000 işlem ortalamasına sahipti.

Bitcoin ağında yapılan işlemleri onaylayan madencilere gönderilen ve her seferinde otomatik olarak kesilen işlem ücreti, kesinlikle 2017 yılının Aralık ayında elde edilen 20.000 dolar fiyat seviyesi sonrası inanılmaz bir artış yaşamıştı. Zaten söz konusu artış ve ağdaki tıkanma yüzünden Lightning Network ve buna benzer ağı rahatlatmaya yönelik çözümler topluluğa sunuldu ki görünüşe göre bunlar etkisini göstermeye başladı.

Kevin Rooke isimli bir Twitter kullanıcısı da aynı durumu aktardı ve Bitcoin’in 1 Ocak 2019 tarihinde sahip olduğu ortalama işlem ücreti değeri ile, 13 Ekim 2015 tarihinde sahip olduğu ortalama işlem ücretlerini karşılaştırdı:

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment