Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mevcut GUSD Stabil Koin’inin Yüzde 78’i, Huobi Borsasında Bulunuyor

Gemini Dollar (GUSD), geçtiğimiz 2018 yılı içerisinde piyasaya çıkan stabil koin’lerden sadece bir tanesi. Özellikle 2018 başlarından beri Tether’in tahtının sallanması üzerine yeni piyasaya çıkan birden çok stabil koin projesi gördük ve GUSD da bunların en iddialı olanlarından birisi.

New York’un finansal regülatörü tarafından denetlenen ve düzenlenen kripto para birimi, Paxos tarafından piyasaya sürülen PAX ile aynı gün lisans almıştı ve o tarihten beri özellikle regülasyon konusunda çeşitli eleştirilere maruz kalmakta. Çok yakın bir zamanda gündeme gelen Winklevoss ikizleri tarafından piyasaya sürülen GUSD, geçtiğimiz tarihlerde 1 dolara endeksli olan her bir GUSD stabil koin’ini 0.98 cent’e satmasıyla eleştiri toplamıştı.

Arbitraj fırsatından yararlanan bir avuç yatırımcı da, 0.98 cent üzerinden aldıkları GUSD kripto para birimlerini, başka bir kripto para ve stabil koin olan PAX karşılığında Huobi kripto para borsasından değiştirmiş ve bu sayede birim başına 0.02 cent civarında bir kazanç elde etmişti.

 

The Block kaynağı tarafından yayınlanan yeni bir habere göre ise, yaklaşık 70.8 milyon dolarlık Gemini dollar, (bütün miktarın %78.6’sı), şu sıralar Huobi kripto para borsasının cüzdanlarında bulunuyor. Huobi kripto para borsası geçtiğimiz Ekim ayında piyasaya sürdüğü HUSD isimli ‘hepsi bir arada stabil koin’ ile, TrueUSD, Paxos Standard, USD Coin ve Gemini dollar projelerini birleştirmiş ve hangisinin yatırıldığına bakılmaksızın hepsini bir hale getirmişti. Huobi’nin söz konusu hepsi bir arada projesine bakıldığında ise, bunun büyük bir çoğunluğunu GUSD’un oluşturduğu görülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment