Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hangisinin Fiyatı Daha Dengesiz: Bitcoin mi, Petrol mü?

Petrol fiyatları geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde yaşanan olayların ardından hızlı bir şekilde düşmeye başladı. Bu süreç içerisinde petrol fiyatındaki dalgalanmalar da ciddi ölçüde şiddetlendi. Ancak Skew tarafından aktarılan bilgilere göre Bitcoin’in fiyatı petrol fiyatlarından hala daha dengesiz.

BTC’deki Dalgalanmalar

Gerek Coronavirüs (COVID-19) paniği, gerek Aramco’ya yapılan saldırılar derken petrol fiyatları bu yılın başından beri düşüş halinde. Petrol bundan yalnızca birkaç gün önce bir yılın en düşük seviyesine kadar geriledi.

Altı aylık WTI ham petrol grafiği

Özellikle ABD’nin İranlı general Kasım Süleymani’nin ölüm haberini verdiği dönemlerde petrol fiyatında ciddi dalgalanmalar yaşandı. Bunun yanı sıra Aramco’nun halka açılması ve şirkete düzenlenen saldırılar da petrol piyasasını etkiliyor.

Skew tarafından aktarılan verilere göre petrol fiyatındaki dalgalanmalar bir süreliğine Bitcoin’kinden daha şiddetli hale bile geldi. Ancak BTC fiyatının son günlerde yaşadığı düşüşün ardından bu durum yine eski haline döndü.

Yukarıdaki tabloda da görülebileceği üzere petrol piyasası özellikle ocak ayının başından şubat ayının sonlarına kadar bir hayli dengesizdi. Ancak kripto para piyasasının geçtiğimiz son birkaç gün içerisinde düşmeye başlaması, BTC’nin 9 bin dolar altına düşmesi derken BTC ve petrol arasındaki ilişki yine eski haline döndü. An itibarıyla Bitcoin’in fiyatı petrol fiyatından yine daha dengesiz kabul ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment