Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex’e DDoS Saldırısı Düzenlendi

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Bitfinex’e bir dağıtılmış hizmet reddi (DDoS) saldırısı düzenlendi. Bu saldırıdan şimdilik kimse etkilenmemiş gibi görünüyor.

Ard Arda Saldırılar

Kısa süre önce paylaştığımız yazıda dün gece OKEx’e bir DDoS saldırı yapıldığını aktardık. OKEx yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre bu saldırıdan hiç kimse etkilenmedi.

Bundan yalnızca birkaç saat sonra Bitfinex’e de bir DDoS saldırısı düzenlendi. Bitfinex ekibi saldırı başladıktan kısa süre sonra sosyal medyadan bir duyuru yayınladı ve borsanın bakıma alındığını açıkladı. Bu süreç içerisinde borsadaki işlemler kısa süreliğine durduruldu.

Bitfinex tarafından yapılan açıklamalara göre bu saldırı kısa süre içerisinde kontrol altına alındı. Şirket gerekli önlemleri aldıktan ve kontrolleri yaptıktan sonra alım-satım işlemlerinin devam ettiğini açıkladı.

Kaynak: Bitfinex Status

Bitfinex yetkilileri saldırı düzenlendikten sonra platformdaki güvenlik önlemlerinin artırıldığını ve saldırının sorunsuz bir şekilde kontrol altına alındığını açıkladılar. Tıpkı OKEx’e düzenlenen saldırıda olduğu gibi bu saldırıdan da kimse zarar görmemiş gibi duruyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment