Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Flare Network 11.3 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Akıllı sözleşme platformu Flare Network; Kenetic Capital, Coinfund, LD Capital, Grayscale’in ana şirketi Digital Currency Group (DCG) gibi şirketlerin katıldığı yatırım turunda 11.3 milyon dolar değerinde yatırım aldığını açıkladı.

Flare Network’ün salı günkü açıklamasına göre yatırım yapan isimler arasında cFund, Wave Financial, Borderless Capital, Backend Capital gibi isimler de yer aldı. Bu kuruluşlardan bağımsız olarak, Litecoin’in kurucusu Charlie Lee ile Terra’nın kurucusu Do Kwan’ın da yatırım yaptığı aktarıldı.

Yatırım, Flare’in çalışmalarını fonlamak için kullanılacak

Federated Byzantine Agreement’ın (FBA) kullanıldığı Flare Network ağı; akıllı sözleşme teknolojisini standart haliyle desteklemeyen blockchainlere altyapı desteği sağlıyor. Bu desteğin Dogecoin, XRP, XLM ve Litecoin için geçerli olması planlanıyor.

Alınan yatırımın geliştirme çalışmaları için kullanılacağı mesajını veren Flare Network CEO’su Hugo Philion, akıllı sözleşme teknolojisinin Flare ağı açılır açılmaz kullanılabilir durumda olacağını söyledi. DOGE, XRP, XLM ve LTC için geliştirilen F-asset sözleşmeleri de mainnet açılır açılmaz oylamaya sunulacak.

Flare’in kendi tokenı Spark’a (FLR) sahip olan kullanıcılar, onu bu gibi oylamalarda yer almak için kullanabilecekler. Flare Network, Aralık 2020’de alınan snapshot sonrasında XRP sahiplerine airdrop yolu ile FLR dağıtılacağını açıklamıştı. Tokenların, mainnet açıldıktan sonra dağıtılması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!