Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Vergi Dairesi Başkanı Kripto Para Konusunda Netlik İstiyor

ABD Vergi Dairesi (IRS) Başkanı Charles Rettig, bugün Senato Finans Komitesi oturumunda yaptığı açıklamalarda Kongre’nin kripto paraların vergilendirilmesi konusunda netlik istedi.

IRS Başkanı, salı günü yaptığı açıklamalarda IRS’in kripto para kullanıcılarına ve bu kullanıcıların yaptıkları işlemlere dair yeterli düzeyde bilgi toplayabilmesi için daha fazla otoriteye ihtiyaç duyduğunu söyledi.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin (BTC) fiyatı, bu açıklamalar yapılırken 31.109 dolara kadar düştü. Bu yıla 29.000 dolarla giriş yapan Bitcoin’in yatırımcılara yılbaşından beri getirisi, bu haliyle %7,2 düzeyinde.

Kongre’den bu konuda netlik istiyor

IRS Başkanı, Senato Finans Komitesine verdiği demeçlerde Vergi Dairesi olarak kripto para konusuna ilişkin “sıkça zorluk yaşadıklarını” belirtti. Rettig, “Bu bilgileri toplayabilme otoritemize dair Kongre’den açık bir talimat gelmesi, kritik.” açıklamasında bulundu.

Biden yönetimi, bu yıl sunulan önergede alım-satım hizmeti veren platformlar gibi kripto para şirketlerinin, müşterileri tarafından yapılan ve değeri en az 10.000 dolar olan kripto para işlemleri hakkında bildiride bulunmasını önerdi.

“Çoğu kripto paranın, radara yakalanmayacak şekilde tasarlandığını” söyleyen Rettig, IRS’in mevcut haliyle kripto para kullanıcıları hakkında üçüncü partiler üzerinden bilgi toplayabildiğini belirtti. IRS, şu ana dek Coinbase ve Kraken gibi borsalarla iletişime geçmiş, bunlardan bazı kullanıcılara dair bilgiler talep etmişti.

Vergi Dairesi Başkanı’nın Kongre’den talebi, bilgi toplama sürecinde IRS’e daha fazla hareket alanı sağlanması.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!