Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FOMC Temmuz Ayı Tutanakları: Kripto Paralar Normal Varlıklardan Farklı Riskler İçermiyor

FOMC temmuz ayı tutanakları yayımlandı. Tutanaklarda dijital varlıkların ve stablecoinlerin muhteviyatı ve geleceğine ilişkin fikir alışverişleri de yapıldı.

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell liderliğinde toplanan Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) 2022 Temmuz ayı toplantısının tutanakları 17 Ağustos tarihinde kamuoyu ile paylaşıldı.

Toplantının ana gündemi giderek hızlanan küresel enflasyonla mücadele ve faiz oranları olsa da stablecoinler ve dijital varlıkların akıbeti de tartışıldı.

Enflasyon konusunda, çekirdek enflasyonun zirvesinin tamamladığını düşünen FOMC üyeleri, ilerleyen dönemlerde enflasyonun düşmesi ile beraber daha düşük faiz artırımları bekliyor.

Toplantıda pandemi sonrası azalan risk iştahı ile beraber dijital varlık piyasalarında keskin düşüşler görüldüğü belirtildi. Kurul, dijital varlıkların değişken tabiatının altını çizdi. Ayrıca son zamanlarda hızla büyüyen stablecoin piyasasının ivmeli yükselişine karşın hala finansal operasyonlara karşı savunmasız ve yönlerinin belirsiz oluşu gündeme getirildi.

Kurul, dijital varlıkların riskleri üzerine oldukça dikkat çekse de son tahlilde dijital varlıkların potansiyel risklerinin herhangi başka bir yatırım aracından çok da farklı olmadığında mutabık kaldı. Ancak dijital varlık piyasasındaki son düşüşe dikkat çekerek kripto varlıkların geleneksel finansal piyasalara daha fazla entegre olmadan önce sağlam bir regülatif çerçeve oluşturulmasının sistemik riskleri sınırlayacağı konusunda da fikir birliği içinde bulundular.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!