Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FOMC Tutanaklarına Göre FED Bu Yıl 3 Kez Faiz İndirebilir: Bitcoin’e Etkisi Ne Olacak?

ABD Merkez Bankası’nın (FED) çarşamba günü yayınlanan tutanakları, 2024 yılında faiz indirimlerinin gelebileceğini göz önüne serdi.

Geleneksel ve kripto para piyasasında bir süredir beklenen ekonomik gevşeme adımlarına yönelik adımların ilki dün akşam atıldı. FED’in FOMC (Federal Açık Piyasa İşlemleri Komitesi) tutanaklarında yapılan açıklamalara göre 2024 yılında faiz indirimi gelebilir.

FED’ yetkililerinden yarısından fazlası enflasyonun kontrol altına alındığına ve önümüzdeki yıl en üç kez 25 baz puanlık faiz indirimi gelebileceğine inanıyor.

Tarihsel olarak FED, faiz indirimlerine genellikle resesyon (durgunluk) başlamadan önce geçti. Yatırım bankacılığı Piper Sandler’ın verilerine göre son 60 yılda resesyonlar genellikle ekonomik gevşeme süresinin başlangıçlarından sonra geldi.

Bitcoin’de yaklaşan spot ETF onayı ve halving ile birlikte bu yılın boğa ile geçmesi bekleniyor.  Ancak resesyon ihtimali göz önüne alındığında birçok uzman, risk varlıklarındaki ilginin azalacağını düşünüyor.

Diğer bir yandan Bitcoin’in likiditenin arttığı dönemlerde yükseldiği ve resesyon süreçlerinde de sürekli olarak para basımı gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Bu sebeple resesyonun da Bitcoin’e yarayacağı ve boğayı tetikleyen faktörlerden biri olacağı öngörülüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!