Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Yasağını Kaldıran Ülkeden Yumuşamaya Dair Yeni İşaret Geldi!

Nijerya Merkez Bankası (CBN) kripto para şirketleri ve bankalar arasındaki ilişkileri kapsayan yönergeler yayınladı.

Nijerya kripto paralar karşısındaki tavrını yumuşatmayı tercih etti. Nijerya Merkez Bankası tarafından 2 Ocak gününde yapılan açıklamada, kripto para firmalarının banka hesabı hesap açma kuralları hakkında daha fazla detaya yer verildi. Bir düzenleyici netlik adımı olan bu belgelerde, yıllardır süregelen bir kripto para yasağının kaldırılmasının ardından geldi.

Küresel eğilimin kripto para kullanımına yönelik olduğunu belirten CBN, düzenleme ihtiyacının artığını belirterek bu alandaki faaliyetlerin artırılacağının sinyalini verdi.

Küresel olarak mevcut eğilimler, kripto para birimleri ve kripto varlıkları içeren hizmet sağlayıcılarının faaliyetlerini düzenleme ihtiyacı olduğunu göstermiştir.

CBN tarafından sunulan yönergeler Nijerya bankalarının kendi adlarına kripto para tutma veya alım-satım yapma kısıtlamalarını kaldırmasa da ülkenin bu konudaki çalışmalara devam etmesi olumlu karşılandı.

Kurallar gereği ayrıca kripto para cüzdanlarından nakit çekme ve bu hesaplar aracılığıyla üçüncü taraf çeklerin işleme alınması halen daha yasak görülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!