Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fon Kurucusu Ünlü Milyarder Bitcoin ve Kripto Paralar Hakkında Konuştu

Bridgewater Associates’in milyarder kurucusu Ray Dalio, Bitcoin’den (BTC) daha iyi bir kripto para icat edileceğine inanıyor.

Ray Dalio 19 Şubat tarihinde yayınlanan podcastte, Bitcoin ve kripto paralar hakkında şüpheci olduğu konulara değindi. Blockchain teknolojisi ve kripto paralar arasında net bir ayrım olduğuna inandığını belirten Dalio, blockchain teknolojisinin birçok alanda oldukça başarılı olacağını öne sürerken kripto paraların henüz uzun bir yolu olduğunu ifade etti. Mevcut durumda kripto paraların herhangi bir avantaj sunmadığını düşündüğünü belirten Dalio, gelecekte çok daha iyi kripto paralar çıkacağını iddia etti.

Milyarder, mevcut durumda kripto paraların gizlilik, değer saklama aracı veya bir yatırım olarak avantaj sunmadığını belirtti. Kripto para birimlerinin piyasa değerine atıfta bulunarak benimsenmesinin oldukça düşük kaldığına dikkat çeken Dalio, yaklaşık 500 milyar dolarlık piyasa değeri ile Bitcoin’in 2 trilyon dolarlık Microsoft’un dörtte biri kadar olduğunu vurguladı. Miyarder, bu şartlar altında kripto para birimlerinin kullanım için yeterlilikleri karşılayamadığını belirtti.

Öte yandan Dalio, kripto para birimi piyasasının sonsuza kadar böyle kalmak zorunda olmadığını da açıklamalarına ekledi. Gelecekte çok daha iyi kripto para birimleri çıkabileceğine dair inancı olduğunu belirten milyarder, mevcut şartlar altında kripto para birimlerinin spekülasyon aracı olduğuna dair söylemlerini yineledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!