Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fon Kurucusu Ünlü Milyarder Bitcoin’de Boğaya Dönüyor: Enfllasyona Karşı Dirençli!

Dünyanın en büyük hedge fonu olan Bridgewater Associates’in milyarder kurucusu ve baş yatırımcısı Ray Dalio, Bitcoin’de boğaya dönüyor olabilir.

Ray Dalio kısa süre önce Linkedin hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, enflasyonist dünya düzenine, kripto paralara ve itibari paralara değindi.

Ülkelerin merkez bankaları tarafından basılan itibari paraların borç sistemi üzerine kurulu olduğunu, ekonomi iyi giderken bu varlıkların makul şekilde çalıştığını fakat enflasyonist ortamda yardımcı olamayacaklarını savundu.

Buna karşılık Bitcoin ve altın gibi varlıkların enflasyona karşı daha dirençli değer saklama araçları olduklarını dile getirdi. Borca dayanmayan para formlarının günümüz dünyasında öne çıkacağını savundu.

Geçtiğimiz süreçte Bitcoin ve kripto paralar hakkında karışık sinyaller veren milyarderin son açıklamaları, acaba Bitcoin yatırımı var mı ya da yapacak mı şeklindeki soruları da beraberinde getirdi.

Dalio Şubat 2022’de yaptığı bir konuşmasında kripto paralardan kolay kazanç sağlama döneminin bittiğini dile getirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!