Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ray Dalio: Kripto’dan Kolay Para Kazanma Dönemi Bitti

Dünyanın en büyük hedge fonu olan Bridgewater Associates’in milyarder kurucusu ve baş yatırımcısı Ray Dalio, kolay para döneminin ve kripto çılgınlığının bittiğini söyledi.

Ray Dalio, Bloomberg’in The David Rubenstein Show programındaki 3 Şubat tarihli konuşmasında, yatırımcıların kolay para kazanma döneminin sona erdiğini ve kriptonun abartıldığını söyledi.

Milyoner, Yüksek faiz oranlarının borçlanmayı daha da artıracağı düşüncesiyle merkez bankasının faiz yükselterek enflasyonu düşürme planını beğenmediğini açıkladı.

Dalio, röportajında kriptonun portföyünde bulunduğunu ancak çok küçük bir yüzdesini oluşturduğunu söyledi. Ayrıca konuşmasında kişisel tavsiyelere de yer verdi.

İnsanların imkanları doğrultusunda yaşamaları gerektiğini söyleyen Dalio, kendilerine ve ailelerine bakmak için ne kadar paraya ihtiyaçları olduğunu hesaplamaları gerektiğini söyledi. Yatırımlarının değer kaybetmesi durumunda bu hesapladıkları paranın iki katını kazanmayı hedeflemeli ve bu doğrultuda tasarruf etmeyi de öğrenmelerini tavsiye etti.

Dalio, yatırımcıların varlık sınıflarını çeşitlendirmeleri gerektiğini söyledi ve “itibari paraların çöp” olarak düşündüğünü yineledi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!