Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Forbes: Bitcoin Bu Yıl 10 Bin Doları Göremeyecek, 9,500$ Mümkün

Forbes bundan bir süre önce Bitcoin fiyatıy20la ilgili bir öngörü paylaştı ve fiyatın yıl sonunda 10 bin 500 dolar civarında olacağını açıkladı. Ancak Forbes bu tahmininde bir değişiklik yaptı ve fiyatın 10 bin doları göremeyeceğini belirtti.

Aralık 2017 dönemini baz alarak konuşacak olursak kripto paraların bu yıl genel olarak düşüş halinde olduklarını söyleyebiliriz. Piyasa her ne kadar Temmuz ayında iyi bir çıkış yakalamış ve Bitcoin bu dönemde 8,200$ düzeyine ulaşmış olsa da genel bir düşüşten bahsetmek mümkün.

Bu ay genel olarak 6,000-7,000$ düzeyinde dolanan Bitcoin, bazı yatırımcıların hayal kırıklığı yaşamasına yol açtı. Bitcoin’in fiyat hareketliliklerini takip eden Forbes da Bitcoin fiyatıyla ilgili daha önceden yaptığı tahmini değiştirdi ve fiyatın yıl sonunda yaklaşık 9,500$ düzeyinde olacağını açıkladı.

Zorlu Yıl

Bitcoin geçtiğimiz yılın sonundan beri çeşitli olumsuzluklarla karşılaştı ve bu gelişmeler doğal olarak fiyatı da olumsuz etkiledi. Bu gelişmelerden bazıları şöyleydi:

  • Bankaların müşterilerin kredi kartı kullanarak kripto para almasını yasaklaması
  • Dünya çapındaki çeşitli hükümetlerden yetkililerin kripto para yatırımıyla ilgili uyarılarda bulunmaları

Forbes’a göre Bitcoin fiyatı Nisan ayında kendini biraz toparlamayı başardı ancak Nisan’dan sonraki iki ay, Bitcoin için pek olumlu geçmedi. Forbes’a göre kripto para piyasasının kendini toparlamasına engel olan iki ana gelişme yaşandı:

  • Mt. Gox’un 8,200 adet Bitcoin satmış olması
  • Coinrail ve Bithumb gibi Güney Kore merkezli kripto para borsalarının hack saldırısına maruz kalması

Çıkış Yakalayabilir

Bitcoin fiyatı Temmuz ayında kendini biraz toparlamayı başardı. Temmuz ayının Bitcoin fiyatında olumlu bir etki bırakmasının sebebi, SEC’in Bitcoin ETF’lerini onaylama ihtimaliydi. Ancak SEC’in SolidX/VanEck başvurusunu Eylül ayına ertelemiş olması gibi gelişmeler, fiyatın yakaladığı çıkış ivmesini bitirdi.

Forbes, yayınladığı yeni tahminde Bitcoin fiyatının yıl sonuna dek istikrarlı olarak artış göstereceğini söylüyor. Forbes’a göre Bitcoin işlemlerinin ve kullanıcılarının sayısı git gide artıyor ve bu artış, fiyatın yıl sonunda 9,500$ düzeyini görmesini sağlayacak

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment