Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünya Bankası’nın Blockchain Bazlı Tahvilinin Değeri 81 Milyon Dolara Çıktı

Dünya Bankası, önümüzdeki hafta ilk Blockchain bazlı tahvili oluşturacak. Banka, başlatacağı bu yeni projeyle ilgili yeni detaylar yayınladı.

Dünya Bankası Bond-i adıyla başlatılan ve Blockchain’e dayanan bir tahvil projesi oluşturmuş, projeyi hayata geçirmesi için de Avustralya’daki Commonwealth Bank’e yetki vermişti. Dünya Bankası ilk yaptığı açıklamalarda bu tahvilin 73 milyon dolar değerinde olacağını belirtmişti ancak yaptığı yeni açıklamayla birlikte bu değerin yaklaşık 81 milyon dolara ulaştığını belirtti.

Dünya Bankası ve Commonwealth Bank tarafından geliştirilen projenin yatırımcıları arasında CommBank, QBE Insurance, First State Super, NSW Treasury Corporation, SAFA, Treasury Corporation of Victoria and Northern Trust gibi organizasyonlar bulunuyor.

CommBank, bu ayın başlarında yayınladığı basın duyurusunda söz konusu tahvil projesi için özel bir Ethereum blockchain’inden faydalandığını açıkladı. CommBank’in kullandığı sistemin altyapısı ve güvenliği Microsoft tarafından denetlendi.

Dünya Bankası’nın yetkililerinden olan Arunma Oteh, Cuma günü yaptığı açıklamada söz konusu projenin “çeşitli hissedarlardan yoğun ilgi gördüğünü” ve bankanın bu durumdan gayet hoşnut olduğunu belirtti:

“Blockchain teknolojisi kullanılarak gerçekleştirilecek bu tahvil işleminin yatırımcılar tarafından bu kadar hoş karşılanması beni çok memnun etti. Özellikle resmi kurumlardan, fon yöneticilerinden, hükümet kuruluşlarından ve bankalardan gördüğümüz ilgi bizi çok etkiledi. Kafamızdaki fikri uygulamaya geçirme konusunda çok iyi bir karar vermiş olduk çünkü bu yatırımcılar, teknolojinin sermaye piyasalarına yenilik katmak için ne kadar değerli olduğunu anlıyorlar.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment