Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’deki Kripto Para Yaptırımları WeChat ve Alipay Platformlarını da Vurdu

Çinli yetkililer geçtiğimiz günlerde kripto para sektörüne karşı verdikleri mücadeleyi hızlandırarak sektöre yeni yaptırımlar uygulamaya başladılar. WeChat Pay ve Alipay gibi Çin merkezli mobil ödeme platformları da yetkililerin sektöre uyguladıkları yaptırımlardan etkilendiler.

Çin’deki ödeme sektörünün devleri olarak gösterilebilecek olan WeChat Pay ve Alipay platformları, kendi kullanıcı kitleleri tarafından gerçekleştirilen kripto para işlemlerini takip etmek için hükümet yetkilileriyle işbirliği yapacaklarını duyurdular.

Tencent adlı şirkete bağlı olan WeChat Pay, şirketin hükümet yetkililerin kripto para sektörüyle ilgili aldıkları olumsuz kararlar sonrasında ICO’larla veya kripto paralarla ilişiği olan platformlara karşı çeşitli önlemler aldığını açıkladı.

Şirket, ülkedeki yasalara uyum göstermek için WeChat’in ödeme imkanlarından faydalanan kullanıcıların dijital parayla işlem yapmalarını yasaklayacak. Şirket ayrıca yasağı olabildiğince etkin bir şekilde uygulayabilmek adına platformda günlük olarak yapılan işlemlerin gerçek zamanlı takibini yapıyor olacak.

Alibaba Group’a bağlı olan ve Alipay platformunu yöneten Ant Financial adlı şirket ise duruma göre WeChat’in izlediği yola benzer bir yol izleyebileceğini açıkladı. BJ News gibi yerel kaynaklara göre Ant Financial, yetkililerden gelecek bir uyarı doğrultusunda Alipay kullanıcılarının kripto para ile işlem yapmasını kısıtlayabilir veya tamamen yasaklayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment