Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Forbes, Blockchain Teknolojisi Kullanan Milyar Dolarlık Şirketleri Açıkladı!

Dünyanın en ünlü finansal haber kaynaklarından birisi olan Forbes, 16 Nisan tarihinde yaptığı bir duyuru ile en az 1 milyar doların üzerinde geliri veya değerlemesi olan ve bunun yanı sıra blockchain teknolojisi kullanan şirketleri içeren ”Blockchain’s Billion Dollar Babies” listesini yayınladığını açıkladı.

Söz konusu liste içerisinde kripto para ve blockchain sektörü içerisinde yer alan ve temel odak noktaları bu olan firmaların yanı sıra, bankalar, takas odaları, gıda şirketleri, tedarik zinciri firmaları ve buna benzer birçok diğer alandan şirket yer alıyor.

Liste içerisinde yer alan en tanıdık isimler arasında Amazon, Walmart, Facebook, ING, Mastercard, Microsoft ve Nestle var. Kripto para birimleri ile ilgili firmalar arasında ise ABD merkezli kripto para borsası Coinbase, Avrupa’nın kripto para madencilik ve donanım devi Bitfury, blockchain tabanlı finansal hizmet ağı ve XRP kripto para biriminin üreticisi Ripple yer alıyor.

Listede tamamıyla blockchain adaptasyonuna ve entegrasyonuna geçen şirketlerin yanı sıra, hangi firmanın hangi blockchain protokolünü kullandığı ve bunların kimler tarafından geliştirildiği bilgisi de var. En çok kullanılan blockchain ağları arasında Hyperledger protokolleri, blockchain konsorsiyumu R3’ün Corda ağı ve Ethereum tabanlı ağlar yer alıyor.

Yukarıdaki önemli firmaların yanı sıra, Ant Financial, bankacılık devi BBVA, BNP Paribas, BP PLC, Citigroup, Comcast, Fidelity, Apple üreticilerinden Foxconn, Google, HTC ve Intel gibi dünyaca ünlü firmalar da listede yer almakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment