Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsası Gemini, SegWit Bitcoin Adreslerini Destekleyeceğini Açıkladı!

Winklevoss ikizleri tarafından kurulan Gemini kripto para borsası, platformundaki kripto para cüzdanı altyapısını Segregated Witness (SegWit) Bitcoin adreslerini destekleyecek şekilde güncellediğini açıkladı. Söz konusu açıklama 15 Nisan tarihinde Gemini’nin resmi blog adresi üzerinden yapıldı.

Gemini kurucularından Tyler Winklevoss, yaptığı bu yeni hamle ile SegWit için tam destek sunan ilk büyük kripto para borsası olduklarını açıkladı.  SegWit isimli protokol ilk olarak 2017 yılının sonlarında aktif edildi ve o tarihlerden beri tartışmaların odağında. SegWit protokolü, işlem girdilerindeki dijital imzayı ortadan kaldırarak blok kapasitesini 1MB’dan 3MB’a kadar çıkarabiliyor. Bu dijital imzalar genelde blokta yüzde 65’lik bir yer kaplıyorlar. Bu imzaları ortadan kaldırmak da blok kapasitesinin ciddi bir şekilde artmasını sağlamak anlamına geliyor.

Gemini kripto para borsası yetkilileri konu hakkında yaptıkları açıklamada bu kararın güvenlik endişelerinin yanı sıra blok alanından da tasarruf edilmesi için alındığını belirttiler. Blog gönderisini yayınlayan Kim Johnson, konu hakkında yaptığı açıklamada Bitcoin işlemlerinin SegWit ile %30 veya %40 civarında az yer kapladığını ve bunun hem borsa için, hem Bitcoin ağı için hem de işlem ücreti için olumlu olduğunu dile getirdi.

Coinbase kripto para borsasının profesyoneller için olan versiyonu Coinbase Pro (eski adıyla GDAX), 2018 yılının başlarında Bitcoin işlemleri için SegWit desteği sunacağını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment