Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Forbes’dan Helium Network (HNT) Hakkında Çarpıcı İddia: Yöneticiler Zenginleşti

Geçtiğimiz günlerde Solana (SOL) ağına geçiş yapacağını duyuran Helium Network’ün (HNT) yetkililerine ve ailelerine ait 30 dijital adres belirlendi. Bu adreslerde bulunan HNT tokenları, fiyat tüm zamanların en yüksek seviyesindeyken yaklaşık 250 milyon dolarlık bir değere sahipti.

Forbes’ın 26 Eylül tarihli raporuna göre Helium ekibinin arkadaşlarıyla, aileleriyle ve ilk yatırımcılarıyla bağlantılı 30 dijital cüzdan tespit edildi.

Blockchain alanında çalışan siber güvenlik firması CertiK tarafından onaylanan Forbes verilerine göre belirtilen bu cüzdan grubu, madencilik yolu ile 3,5 milyon adet HNT üretimi gerçekleştirdi. Bu tokenların nerdeyse yarısı, belirlenen cüzdanlar tarafından HNT’nin piyasaya sürülmesinin hemen ardından ilk 6 ay içerisinde üretildi.

Bu üretilen tokenların değeri, HNT’nin geçen sene ulaştığı zirve fiyatında yaklaşık 250 milyon dolara tekabül ediyordu. Mevcut fiyatta bu tokenlar yaklaşık 20 milyon dolarlık piyasa değerine sahip bulunuyor.

Forbes’ın iddialarına göre bu cüzdan sahipleri, bu üretilen veya dağıtılan tokenları tepe fiyattan satarak zenginleşti.

Helium kurucu ortağı ve CEO’su Amir Haleem, daha öncelerde verdiği bir röportajda şu ifadelere yer vermişti:

İlk üretilen tokenların yaklaşık yarısı çalışanlara, aileme ve arkadaşlarıma dağıtıldı. Bu sayıların hiçbiri bana mantıksız ya da korkunç gelmiyor.

Helium topluluğu ağustos ayında sunulan bir öneriyle birlikte blockchain’in Solana ağına taşınması gündeme getirilmişti. Oy çoğunluğu ile kabul edilen teklif sonucunda HNT’nin bu yılın son çeyreği içerisinde Solana ağına geçiş yapması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!