Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japon Bankacılık Devi Nomura’dan Bir Kripto Hamlesi Daha: Blockchain Ödeme Firmasına Yatırım

Japon bankacılık devi Nomura, Londra merkezli blockchain ödeme firması Fnality’ye yatırım yaptı.

Fnality 26 Eylül tarihinde yayınladığı sosyal medya gönderisinde, Japon bankacılık devi Nomura tarafından yatırım aldığını duyurdu. Nomura ayrıca Fnality’nin dijital varlıklara dayalı eşler arası ödeme sistemi oluşturmaya çalışan uluslararası küresel bankalar konsorsiyumuna da katılacak.

2019’da kurulan ve başlangıçta Utility Settlement Coin olarak bilinen şirket USD (Amerikan Doları), CAD(Kanada Doları), EURO(Euro), GBP(Strelin) ve JPY(Japon Yeni) olmak üzere beş para birimini destekleyen blockchain tabanlı bir ödeme sistemi ağı oluşturmak istemişti. Ağ üzerinde ödeme yapmayı sağlayan tokenlar ilgili merkez bankalarındaki itibari para ile tamamen desteklenecekti. Ancak henüz regülatörler tam anlamıyla gerekli izinleri vermedi.

Ödeme sistemleri konusunda gelecek vadeden firmanın içlerinde ING, Commerzbank ve Credit Suisse’nin de bulunduğu 16 finans devi tarafından desteklendiği biliniyor.

Şirketin Nomura’dan aldığı yatırımı Avrupa, ABD ve Japonya’daki sermaye piyasalarında pazar payını genişletmek için kullanacağı tahmin ediliyor.

Nomura, geçtiğimiz haftalarda yaptığı duyuruda, dijital varlık girişim şirketi kurduğunu ve bu alanda faaliyet göstereceğini belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!