Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uzmanlar Aylık Kapanışta Volatiliteye Karşı Uyardı: 100 Milyon Doları Aşkın BTC ve ETH Opsiyonunun Vadesi Doluyor

Kripto para piyasası milyonlarca dolar değerindeki Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) opsiyonlarının açılacağı tarihi bekliyor. 

Deribit opsiyon borsası tarafından sağlanan verilere göre, 30 Eylül tarihinde milyonlarca dolarlık Bitcoin ve Ethereum opsiyon kontratı sona erecek. 100 milyondan fazla Bitcoin opsiyon kontratını ve yaklaşık 1,5 milyon Ethereum kontratını kapsayan bu işlemlerin piyasa üzerinde nasıl bir etki yaratacağı analistlerin tartışmalarının merkezinde yer alıyor. Alım (Call) yönlü opsiyonların yoğunlukta olduğu bu kontratların büyük bir kısmı Deribit borsasında bulunuyor.

Resim

Belirli miktarda Bitcoin’i veya Ethereum’u belirli bir vadeye kadar yine belirli bir fiyattan alma veya satma yönlü konumlanmış yatırımcılar, aldıkları bu hakkı son işlem gününe kadar uygulayabilir, opsiyonu satabilir veya vadenin dolmasını bekleyebilirler.

Uzmanlara göre yatırımcıların yükümlülük altına girmeden hak sahipliği elde etmesine olanak sağlayan ve genellikle risk optimizasyonu alanında tercih edilen opsiyonların, aylık kapanışa doğru piyasalar üzerinde volatil etkiler yaratması mümkün görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!