Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japon Bankacılık Devi Nomura’dan Kripto Sektörüne Büyük Yatırım

Japon Yatırım Bankası Nomura Holdings, yeni kurulan dijital varlık iştirakini ve ona bağlı kripto girişim sermayesi (VC) fonunu tanıttı.

Nomura Holdings 21 Eylül tarihinde resmi web sitesi üzerinde yaptığı duyuruda, Laser Digital Holdings isimli dijital varlık sektöründe faaliyet gösterecek yeni bir iştirak kurduğunu duyurdu. Şirket, yeni iştirakin Nomura Holdings’in Londra merkezli Yatırım Bankacılığı eski Başkanı Steven Ashley tarafından yönetileceğini belirtti.

Duyuruda, kurulan yeni iştirake bağlı bir girişim sermayesi fonunun da kurulduğu ve Laser Venture Capital olarak adlandırılan bu fonun merkeziyetsiz ve merkezi finans, web3 ve blockchain alanında faaliyet gösteren şirketlere yatırım yapmaya odaklanacağı belirtildi.

Nomura Yönetim Kurulu Başkanı Kentaro Okuda konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

Dijital inovasyonun ön saflarında yer almak Nomura için önemli bir önceliktir.

Nomura 2022 Mayıs ayında dijital varlık sektörüne gireceğini açıklamasının ardından sektörde hızla faaliyet alanını genişletti. Financial Times 16 Mayıs tarihinde yayınladığı raporda, bankanın kurumsal müşterilerin Bitcoin (BTC) ve kripto para birimlerine yatırım yapmasına yardımcı olacak bir yan kuruluş kurduğunu duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!