Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ford Trafik Sıkışıklığını Giderebilmek Amacıyla Blockchain Kullanacak

Amerikan otomobil üreticisi Ford, ABD Patent ve Marka Ofisi (USPTO) tarafından 27 Mart’ta yayınlanan bir başvuruya göre, trafik akışını kolaylaştırmak için kripto tokenlerin takasını içeren araç-araç iletişim yöntemlerini sağlayacak bir aparat için patent başvurusu yaptı.

Ford’un 16 Eylül 2017 tarihli patent başvurusuna göre, trafik sıkışıklığı sürücülerin bireysel seyahat süreci tercihlerine odaklanma psikolojisi sebebiyle meydana geliyor. Patent, sürücü tercihleri etrafında “İşbirliği Yönetimli Birleşme ve Geçiş (CMMP)” sistemi ile çalışmanın bir yolunu sunuyor.

Uygulama, iletişim modellerine sahip araçların CMPP tokenlerinin takası yoluyla ayarlanabilir cruise control (CACC) iletişimi kurabilme olasılığını tartışıyor. Bu sayede, bireysel öncelikler yerine akan trafikte bir grup önceliği oluşturulmuş oluyor.

Bu iletişim sistemine sahip otomobiller, CMMP tokenlerini bireysel işlemlerle takas edebilecekler. Örneğin, bir aracın şeridi meşgul ettiğini ve başka bir aracın trafiğe katılabilmek için kendi şeridine geçmeye çalıştığını varsayalım. Trafik akışının iyiliği için, bireysel zaman tercihlerini feda eden araçlar, diğer araçlardan token alacak.

Başka bir örnek olarak, eğer bir sürücü randevusuna geç kalıyorsa, belli sayıda token karşılığında, sonraki 10 dakika boyunca herhangi bir aracı geçmeyi talep edebilir.

Bu ayın başında, Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz ve ana kuruluşu Daimler AG, VIP etkinlikler için kullanılabilecek , çevre dostu ve sorumlu sürücüleri ödüllendirecek blockchain tabanlı bir kripto para birimini tanıttı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment