Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fransa, Kripto Para – Kripto Para İşlemlerinden Vergi Almayacak!

Fransız Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, 12 Eylül tarihinde yaptığı açıklamada Fransız yetkililerin bundan sonra kripto para – kripto para alım satım işlemlerini vergilendirmeyeceğini ancak itibari paraların dahil olduğu kripto para işlemlerini vergilendirmeye devam edileceğini ifade etti.

”Biz, kazancın geleneksel paraya dönüştürüldüğü anın vergiyi değerlendirmek için doğru an olduğunu düşünüyoruz.”

Bloomberg Tax tarafından yayınlanan ve Le Maire’nin açıklamalarına da yer verilen haberde, kripto para birimi alım satım işlemlerinin vergilendirilmesinin aslında bu tip işlemleri takip etmek için de kolaylık sağladığına değiniliyor. Haberin yazarına göre kripto para – kripto para alım satım işlemlerinde takip edilemezlik en büyük sorunlardan birisi ve vergilendirme bu konuda ciddi bir fayda sağlayabilir.

Le Maire açıklamasının devamında katma değer vergisi olarak bilinen VAT’ın da sadece bir varlık veya hizmet satın almak için kullanılmaları durumunda kripto paralardan alınacağını belirtti. Fransa şimdiden kripto para birimi vergilendirmeleri konusunda yeni bir bakış açısı benimsemiş gibi duruyor ve kripto para sektörü bu gelişmelerden şu an için memnun.

Bunun yanı sıra başka bir Avrupa ülkesi olan Portekiz geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada kripto paralarla yapılan ödemelerin ve alım satım işlemlerinin vergilendirilmeyeceğini vurgulamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment