Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fransa: Kullanıcısına Anonimlik Veren Kripto Paralar Yasaklanmalı

Fransa Millet Meclisi Mali Komitesi, kullanıcılara mutlak anonimlik kazandıran kripto paraları yasaklamanın doğru bir adım olacağını düşünüyor.

Fransa Millet Meclisi bünyesindeki Mali Komite kısa bir süre önce kripto paralar hakkında yeni bir rapor yayınladı. Komite, yaptığı araştırmalar sonucunda kripto para sektöründeki belli başlı koinlerin yerel ekonomi için tehlikeli olabileceğine karar kıldı.

Mali Komite Başkanı, özellikle kullanıcılara mutlak anonimlik kazandıran kripto paraların yasal bağlamda çeşitli sorunlara yol açabileceklerini, bu koinleri toptan yasaklamanın doğru bir adım olacağını düşünüyor.

Forbes tarafından yapılan habere göre Mali Komite tarafından hazırlanan rapordan bir kesit şu şekilde:

“Yapısı gereği kimlik doğrulama sürecinin kullanılmadığı, kullanıcılarına mutlak anonimlik kazandıran kripto paraların ticaretini komple yasaklamak makul olacaktır. Kullanıcılarının kimliğini gizlemeye çalışan bazı koinlerin amacının tam olarak da bu olduğunu görüyoruz.”

Raporu kaleme alan Eric Woerth, bu koinlerin özellikle yasal açıdan epey riskli olduklarını düşünüyor. Woerth, bu koinlerin yasaklanması gerektiğini savunsa da bu yasağın tam olarak ne kadar kapsamlı olabileceği konusunda herhangi bir yorum yapmıyor.

Woerth tamamen gizlilik odaklı koinler ile (Monero gibi), kullanıcılarına gizlilik “opsiyonu” sunan koinler arasında herhangi bir ayrım dahi yapmıyor. Woerth’e göre eğer bir koin doğrudan veya dolaylı yoldan kullanan kişilere anonimlik kazandırıyorsa o koinin yasaklanması gerekiyor.

Woerth gizlilik odaklı olmayan kripto paraların ise büyük çaplı bir tehdit oluşturmadıklarını, bu koinlere ılıman bir tavırla yaklaşılabileceğini düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment