Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya BTC-e’nin Eski Sahibi Alexander Vinnik’in İade Edilmesini İstiyor

Rusya İnsan Hakları Komisyon Üyesi, BTC-e’nin eski sahibi Alexander Vinnik‘in Rusya’ya iade edilmesi için harekete geçti.

Rusya İnsan Hakları Komisyonu Tatyana Moskalkova, BTC-e’nin eski sahibi Alexander Vinnik’in Rusya’ya iade edilebilmesi için Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komite Üyesi Michelle Bachelet ile iletişime geçti.

Alexander Vinnik bundan bir süre önce ABD’deki yetkililer tarafından başlatılan soruşturma sonucunda Yunanistan’da tutuklanmıştı. ABD, Rusya ve Fransa gibi ülkeler o dönemden beri Vinnik’in kendi ülkelerinde yargılanması gerektiğini öne sürerek Vinnik’in iadesini talep ediyorlar.

Vinnik, Kasım 2018 tarihinde hakkındaki soruşturmalara bir tepki olarak açlık grevine başlamıştı. Tatyana Moskalkova, Vinnik’in sağlık durumunun bu grev dolayısıyla oldukça kötü olduğunu, Vinnik’in genel olarak kritik bir durumda olduğunu belirtiyor. Vinnik’in eşinin de epey hasta olduğunu belirten Moskalkova, şöyle ekliyor:

“Bu olağan dışı insanı durum neticesinde Vinnik’in Rusya’ya iade edilmesini ve ailesinin yanında olmasını talep ediyorum.”

Moskalkova geçtiğimiz ay Vinnik’in Rusya’ya iade edilmesi için Yunanistan Adalet Bakanı Michalis Kalogirou ile de iletişime geçmişti. Moskalkova, Bakan’a Vinnik’in olumsuz sağlık durumundan bahsetmiş, kendisinin Rusya’da yargılanmasının daha makul olacağını söylemişti.

Moskalkova tüm bunların yanı sıra Uluslararası Kızılhaç Komitesi Başkanı Peter Maurer’e, Yunanistan Sağlık Bakanı Andreas Xanthos’a da Vinnik’in sağlık durumuyla alakalı mektuplar gönderdi.

Altı yıllık bir zaman dilimi içerisinde toplamda 300 bin adet Bitcoin’i (yaklaşık değeri 4 milyar dolar) aklamakla suçlanan Vinnik’in Yunanistan’da mı kalacağı, başka bir ülkeye mi iade edileceği henüz bilinmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment