Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Son Dakika: Fransa Libra Projesinin Önünü Kesiyor

Fransa, Facebook tarafından geliştirilen Libra adlı dijital para projesinin gelişimini durdurmak istiyor. Fransa Maliye Bakanlığı’na göre bu proje Avrupa’daki ülkelerin parasal egemenliklerini tehdit ediyor ve dolayısıyla hayata geçirilmemeli.

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, OECD tarafından düzenlenen kripto para etkinliğine katıldı ve Dünya genelindeki çeşitli gelişmeleri değerlendirdi. Le Maire’in en çarpıcı yorumları ise Libra hakkındaydı.

Libra’ya Fransa Engeli

Dünyanın en büyük şirketlerinden Facebook bundan birkaç hafta önce kendi dijital para projesini geliştirmeye başladığını açıklamıştı.

Bu proje pek çok kişinin yoğun ilgisini çekerken özellikle regülatörlerin büyük tepkisini çekmişti. Başlıca ABD’deki regülatörlerden yoğun tepki alan bu proje şimdi Avrupa’daki regülatörlerin de tepkisini alıyor.

Fransa Maliye Bakanı Le Maire, OECD etkinliğinde yaptığı açıklamalarda bu proje dolayısıyla ülkelerin parasal egemenliklerinin risk altına girebileceğini vurguladı. Kendisi buna izin verilemeyeceğini söyleyerek şu net açıklamayı yaptı:

“Çok açık bir şekilde söylemek istiyorum ki mevcut koşullar altında Libra’nın Avrupa toprağında geliştirilmesine izin veremeyiz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment