Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fransa Merkez Bankası Yetkilisinden Dijital Para Açıklaması!

Özellikle Facebook‘un Libra kripto para projesini tanıtmasından sonra birçok ülke merkez bankası destekli dijital para fikrini düşünmeye başladı ve bu konuda çalışmalarını bitirmeye yaklaştığı bilinen Çin de bu düşünceleri hızlandırmakta.

Çin uzun bir süreden beri kendi dijital parasını geliştirmekte ve bunun yakın bir tarihte piyasaya çıkması bekleniyor. Çin MB yetkilileri bunun Libra’ya benzediğini ancak Libra’dan çok daha hızlı olduğunu vurgulamıştı. Fransa Merkez Bankası Başkan yardımcılarından Denis Beau da söz konusu durum hakkında açıklamalarda bulundu ve ”kripto varlıklar” hakkında endişeli olduğunu itiraf etti.

Dijital Avro

15 Ekim tarihinde Londra içerisindeki bir etkinliğe katılan Beau, günümüzdeki kripto para birimlerinin merkez bankası paraları ile karşılıklı kullanılabilecek standartları taşımadığını ifade etti ve bunun bir merkez bankası tarafından piyasaya sürülebilme ihtimaline hiç sahip olmadığını vurguladı.

AB merkez bankası destekli bir dijital avro fikrinin zayıf olduğunu da sözlerine ekleyen Beau, yine de bunun ihtimaller dahilinde olduğunu açıkladı. Bu fikrin incelemeye alındığını da itiraf eden başkan yardımcısı, Libra’yı eleştiren en güncel isimlerden birisi de oldu.

Libra Fransa da dahil Almanya ve ABD gibi birçok ülke tarafından eleştirildi ve bunun piyasaya çıkmasının engelleneceği belirtildi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment