Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kurumsal Yatırımcılar Sadece Bitcoin Değil, Altkoin de Alıyorlar

Kripto para şirketlerinden Grayscale geçtiğimiz günlerde özel bir rapor yayınlamış ve kurumsal yatırımcıların Bitcoin’e daha fazla ilgi göstermeye başladıklarını açıklamıştı.

Grayscale tarafından paylaşılan rapora göre kurumsal yatırımcıların aslında yalnızca Bitcoin’e değil alternatif kripto paralara da ilgi gösteriyorlar.

İlgi Artıyor

Grayscale’in geçtiğimiz günlerde yayınladığı rapora göre şirket geçtiğimiz çeyrek içerisinde 255 milyon dolar para toplamayı başardı:

Kripto para piyasasında yaşanan düşüşe rağmen (Grayscale’e) giren para akışı geçtiğimiz çeyreğe kıyasla üç kat arttı ve 84.8 milyon dolardan 254.9 milyon dolara çıktı.

Grayscale tarafından paylaşılan bu bilgiler kurumsal yatırımcıların Bitcoin’e geçtiğimiz aylara kıyasla çok daha fazla ilgi gösterdikleri anlamına geliyor. Ancak alternatif kripto paralara duyulan ilginin de arttığını belirtmek gerekiyor.

Grayscale yatırımcıları bu yılın birinci çeyreğinde altkoinlere neredeyse hiç yatırım yapmıyor ve tüm paralarını Bitcoin’e aktarıyorlardı. Şirket ilk çeyrekte toplamda 42.7 milyon dolar toplamıştı ve bunların yüzde 95’i Bitcoin fonuna aktarılmıştı.

Chris Burniske tarafından paylaşılan bilgilere göre Grayscale yatırımcıları paralarını artık sadece Bitcoin’e yatırmıyor, portföylerini çeşitlendiriyorlar. Üçüncü çeyrek içerisinde 200 milyon dolardan fazla para toplayan Grayscale; bunun üçte ikisini Bitcoin’e, üçte birini ise alternatif kripto paralara dağıttı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment