Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fransa Parlamentosu’ndan Yeni Öneri: Kendi Dijital Paramızı Oluşturalım

Fransa Parlamentosu’ndaki Jean-Michel Mis gibi isimler, Fransız hükümetinin Blockchain teknolojisine çok ciddi bir bütçe ayırmasını istiyorlar.

Fransa’da Blockchain Bütçesi

Fransa Parlamentosu’ndaki birkaç farklı isim bir araya gelerek hükümetin Blockchain politikası hakkında yeni bir öneride bulundular.

Parlamento üyeleri tarafından yapılan açıklamalara göre Blockchain teknolojisi günümüz dünyasına oldukça ciddi bir rol oynuyor. Fransa’daki haber kaynaklarından Les Echos‘nun haberine göre parlamento üyeleri, bu teknolojinin önümüzdeki birkaç yıl içerisinde pek çok farklı alana yayılacağına inanıyorlar.

Fransa Hükümetinin 2018 boyunca Blockchain teknolojisi hakkında somut bir adım atmadığını vurgulayan parlamento üyeleri, bu adımın artık atılması gerektiğini düşünüyorlar. Parlamento üyelerine göre hükümet en azından önümüzdeki yıl Blockchain hakkında çalışmaya başlamalı.

Parlamentodaki Jean-Michel Mis gibi isimler, hükümetin Blockchain araştırmalarına ayırdığı bütçeyi arttırmasını öneriyorlar. Jean-Michel Mis’nin konu hakkındaki açıklamalarından bir kesit şu şekilde:

“2018 yılında Fransa’da Blockchain ile ilgili hiçbir şey yapılmadı. Bu sektör 2019 yılında canlandırılmalı. Ana fikir önümüzdeki üç yıla 500 milyon euro gibi bir bütçe yaymak olmalı.”

Dijital Para Önerisi

Fransa’daki parlamento üyeleri, Blockchain hakkındaki görüşlerini bir rapor yazarak bildirdiler.

Jean-Michel Mis’nin yanı sıra Laure de la Raudiére gibi isimlerin de destek verdiği bu raporda olası bir dijital para projesinden de bahsediliyor.

Parlamento üyelerinin yayınladığı rapora göre Fransa Hükümeti, kendi dijital parasını oluşturmayı düşünmeli. Raporda konuyla ilgili şu açıklama yapılıyor:

“Bitcoin fiyatındaki oynaklıklar nedeniyle Blockchain teknolojisinin itibarı zedeleniyor. Bu yüzden Fransa’nın oluşturacağı bir dijital para hem manevi hem pratik açıdan etkili olur.”

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment