Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanada’daki Bu Şehir Kendi Dijital Parasını Oluşturdu: Calgary Dollar

Kanada‘nın Alberta bölgesindeki Calgary kenti, kendi dijital parasını oluşturdu. Calgary Dollar adıyla oluşturulan bu yeni dijital para yerel vatandaşlara büyük kolaylıklar sağlayacak.

Kanada’nın önde gelen haber kaynaklarından Global News tarafından yapılan habere göre Kanada’daki Calgary kenti artık kendi dijital parasını kullanıyor.

HuffPost Canada’nın haberine göre Calgary Dollar projesi aslında ilk olarak 1996 yılında sunuldu. Bu projenin vizyonuna göre yerel vatandaşlar, yine yerel dükkanlardaki ürünleri ve hizmetleri bu para sayesinde alabileceklerdi.

Aradan bunca yıl geçmesine rağmen şehrin yetkili isimleri bu projeyi hayata geçirmeye karar verdiler. Yerel vatandaşlar artık bu uygulamayı telefonlarına indirebilecek, dijital paralarını kendi cihazlarında taşıyabilecekler.

Calgary, alınan bu karar sayesinde Kanada’da kendi dijital parasını oluşturan ilk şehir haline geldi. Global News tarafından yapılan habere göre Alberta yönetimi de kentin bu kararını destekliyor.

Hem Calgary hem de Alberta yetkilileri, bu yeni projenin yerel ekonomiyi canlandırabileceğine inanıyorlar. Yetkililer bu dijital paranın özellikle küçük çaplı şirketler için büyük avantajlar sunacağını düşünüyorlar.

Yerel vatandaşlar akıllı telefonlarını kullanarak Calgary Dollar üzerinden harcama yapabiliyorlar. Vatandaşlar bu dijital parayı kullanarak yemek alabiliyor, belli başlı derneklere bağış yapabiliyor, toplu taşıma bileti alabiliyorlar.

Eğer bölgedeki bir vatandaş, başa birine Calgary Dollar kullanmayı önerirse bu önerisi sayesinde para kazanabiliyor. Ayrıca Calgary’nın kültürel bölgelerinden olan Victoria Park da dijital parayla harcama yapan kişileri nakit para vermeyi vaat ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment