Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fransa’daki Tobacco Shoplardan Bitcoin Almak Artık Mümkün

Fransa’daki altı farklı tobacco shop, Bitcoin satmaya başladı. Bitcoin satışı yapan dükkanların sayısının önümüzdeki ay içerisinde 6 bin 500’e kadar çıkması bekleniyor.

Fransa’da Yeni Gelişme

Fransa’daki tobacco shoplar Bitcoin satmaya başladılar. Ülkede böyle bir gelişmenin yaşanacağı aslında önceden biliniyordu. Bizim de Koin Bülteni üzerinden paylaştığımız haberde belirtildiği üzere, Fransa’daki dükkan sahipleri Bitcoin satma fikrine ılımlı yaklaşıyorlar.

Fransa’daki yetkililer, Bitcoin’in tobacco shoplarda satılması fikrinden çok hoşnut değiller. Öyle ki ülkenin merkez bankası bir süre önce konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve yaşanabilecek bazı sorunlara değindi.

Ne var ki ülkedeki yetkililerin bu görüşleri, dükkan sahiplerini durdurmaya yetmedi.

Şimdi 6, İleride 6 Bin

Reuters tarafından yapılan habere göre Fransa’daki altı farklı dükkan Bitcoin satmaya başladı. Yine Reuters tarafından yapılan haberde, bu sayının önümüzdeki ay itibariyle 6 bine kadar çıkabileceği belirtiliyor.

Bu girişimi organize eden Adil Zakhar, insanların “İnternet üzerinden Bitcoin alırken zorlandıklarını” söylüyor. Zakhar’a göre Bitcoin’i dükkanlardan almak çok daha kolay. Kendisinin açıklamalarından bir kesit şu şekilde:

“İnsanlar bilmedikleri, anonim bir siteye değil tanıdıkları, bildikleri dükkan sahiplerine güveniyorlar.”

Fransa’da Kripto Para

Fransa’da Sarı Yelekler tarafından düzenlenen protestolar günümüzde devam ediyor.

Bu protestolar, vatandaşların kripto paralara ve genel olarak “merkezsizlik” kavramına bakış açılarını değiştiriyor. Öyle ki merkeziyetten kurtulmak isteyen Sarı Yelekler, özellikle son günlerde ülkedeki bankaları hedef almaya başladılar.

Koin Bülteni üzerinden paylaştığımız haberde de belirttiğimiz gibi bu protestocular, kendi “bankalarını kurmayı” dahi düşünüyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment