Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CEO’su: XRP Kullanıcıları Çok Fazla Heyecanlandılar

Kripto para sektörünün en büyük şirketlerinden olan Ripple‘ın CEO’su Brad Garlinghouse, Ripple’ın sektördeki rolü hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Blockchain teknolojisini kullanan ve bu sayede finans sektörünü iyileştirmeyi planlayan Ripple, yıllardır bu amaç doğrultusunda adımlar atıyor. Şirket özellikle son zamanlarda alanının önde gelen kuruluşlarıyla ortaklıklar kurmaya, yeni anlaşmalara imzalamaya başladı.

Ne var ki Ripple’ın şirket olarak imza attığı başarılar, XRP fiyatındaki düşüşlerin önüne geçemiyor. Kripto para piyasasında yaşanan genel düşüş, XRP’nin de kayda değer ölçüde kayıp yaşamasına yol açıyor.

CNBC’ye konuşan Garlinghouse, XRP’nin piyasadaki düşüşten önemli ölçüde etkilendiğini ancak piyasada hala umut olduğunu belirtiyor. Kendisinin açıklamalarından bir kesit şu şekilde:

“İnsanlar yeni bir platform görünce heyecanlandılar ve bu heyecan yüzünden gerçekçi olamadılar. Sektörde olan şey tam olarak bu.”

Yeni Ortaklıklar

Ripple, kurumsal bağlamdaki faaliyetlerini son zamanlarda iyice hızlandırmış durumda. Koin Bülteni olarak paylaştığımız haberde de belirttiğimiz gibi, Ripple yakın zamanda 13 farklı finans kurumuyla anlaşma imzaladı. Böylece Ripple ile ortak olan şirketlerin toplam sayısı 200’ü aşmış oldu.

Garlinghouse, konu hakkında yaptığı açıklamalarda bazı şirketlerin Ripple’ı özellikle anlık ödeme konusunda tercih ettiklerini belirtti. Garlinghouse tarafından yapılan açıklamalara bakılacak olursa Ripple’ın bazı bankalarla net bir ortaklık içerisinde olduğu söylenebilir.

Günümüzde 40’dan fazla ülkede faaliyet gösteren Ripple, modern dünyadaki “ödeme” işlemlerini çok daha iyi hale getirmeyi hedefliyor. Şirket, bu amacında ne kadar başarılı olabilecek göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment