Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX’e 873 Milyon Dolar İçin Satış Onayı Verildi: Bitcoin Dışında Hangi Altcoinler Var?

Bir süredir kripto para satışlarıyla gündeme gelen iflas etmiş kripto para borsası FTX, mahkemeden beklenen onayı aldı.

FTX’in iflas sürecine bakan New York iflas mahkemesi, yaklaşık 1 aylık bekleyişin sonucunda istenilen onayı verdi. Bloomberg tarafından 30 Kasım günü sunulan habere göre mahkeme, FTX’in elindeki 873 milyon dolar değerindeki Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) ve Bitwise Crypto Index Fund (BITW) hisselerini satmasının önünü açtı.

Borsa kasım ayının başında mahkemeye dilekçe sunarak, elindeki altcoinlere ek olarak GBTC ve Bitwise hisselerini de satmak istediğini belirtmişti. FTX bu satışların alacaklılara yapılacak geri ödemeleri hızlandıracağını vurgulamıştı.

FTX kasım ayının başında mahkemeden satışlara ilişkin dilekçe sunduğunda elindeki varlıkların değeri 744 Milyon dolar değerindeydi. Fakat geçtiğimiz 1 aylık süreçte kripto para piyasasındaki yükselişe paralel olarak bu hisselerde değer kazandı ve market fiyatından güncel değerlemenin 873 milyon dolar olduğu düşünülüyor.

Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde alacaklılarına ödeme yapması planlanan borsanın elinde son verilere göre 22,2 milyon adet GBTC hissesi, 6,3 milyon Grayscale Ethereum Trust (ETHE), 2,9 milyon BITW, 371 bin Grayscale Ethereum Classic Trust (ETCG), 421 bin Grayscale Litecoin Trust (LTCN) ve 136 bin Grayscale Digital Large Cap Trust (GDLC) bulunuyor.

Haftalardır aralıksız şekilde altcoin satışı yapan FTX’in kısa süre sonra söz konusu hisseler özelindeki satışlarına da başlayacağı düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!