Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX ABD’nin Eski Yöneticisi, Yeni Startup İçin 5 Milyon Dolar Topladı

FTX ABD’nin eski başkanı Brett Harrison, yeni bir kripto para startupı için 5 milyon dolar yatırım aldı.

FTX ABD’nin eski yöneticisinin Architect adlı startupı, büyük ölçekli yatırımcıların ve kurumsal yatırımcıların kullanabileceği bir alım-satım yazılımı geliştiriyor.

Architect’in aldığı 5 milyon dolarlık yatırımın bir kısmı, Coinbase Ventures ve Circle Ventures’dan geliyor.

Architect, geliştirdiği yazılımla birlikte yatırımcıların hem merkezi hem de merkeziyetsiz borsalarda daha kolay bir şekilde işlem yapabilmesini sağlamak istiyor.

Şirket ayrıca insanlara “bu sektörde alım-satım yapma özgüvenini yeniden kazandırmaya” çalışıyor. Söz konusu ürünün yılın ikinci çeyreğinde hazır olması planlanırken, Harrison bu yazılımın Coinbase ile Circle’ın platformlarına entegre edilmesini bekliyor.

Architect’e yatırım yapan diğer isimler arasında Anthony Scaramucci, SALT Fund, SV Angel, Third Kind Venture Capital ve Motivate Venture Capital yer alıyor.

Harrison, 14 Ocak tarihinde sosyal medya üzerinden bir paylaşım yapıp, geçmişte FTX ile olan bağları yüzünden Architect’e yatırımcı bulmakta zorlandığını söylemişti.

Harrison ayrıca geçtiğimiz hafta bir dizi tweet paylaşarak, FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried hakkında şunları söyledi:

“Şu ana dek kamuyla paylaşılan bilgiler, yapılanların Sam’in ve onun FTX ile Alameda’daki yakın çevresinin üstünden yürüdüğünü gösteriyor. Ben ve FTX ABD’deki diğer yöneticiler, bunların bir parçası değildik. İşledikleri suçları bizden neden gizlediklerini şimdi anlıyorum. (Çünkü) profesyonel olarak geniş bir ağımız ve ABD’deki regülatörlerle iletişim kanallarımız var.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!