Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Altcoini Şubat Ayında Kriptografik Bir Güncelleme Bekliyor

Input Output Global (IOG), ECDSA ve Schnorr imzalarını destekleyebilmek adına Plutus’a yeni bir özellik ekleyecek.

Input Output tarafından yapılan açıklamaya göre Cardano (ADA) blockchaininin akıllı sözleşme programlama dili olan Plutus’a şubat ayında bazı yeni fonksiyonlar eklenecek.

Bitcoin, Ethereum gibi farklı blockchain ağları, birbirinden farklı kriptografik imza metotları kullanabiliyor. Cardano halihazırda kısaca EdDSA olarak bilinen metodu kullanıyor ancak bu metot, EDCDSA ve Schnoor ile uyumlu şekilde çalışmıyor.

Input Output tarafından önümüzdeki ay içerisinde yapılması planlanan güncelleme sayesinde Plutus, bu metotları da desteklemeye başlayacak.

Cardano geliştiricileri bu sayede ECDSA ve Schnorr ile uyumlu çalışmalar yapabilmek için ekstra zaman ve çaba harcamak zorunda kalmayacak:

“Cardano’da birbirinden farklı blockchainler arasında çalışan merkeziyetsiz uygulamalar (dApp), bu güncellemeyle birlikte daha güvenli şekilde geliştirilebilecek ve geliştiriciler bu sayede diğer blockchainlerle daha kolay şekilde çalışabilecekler.”

Input Output, bu güncellemenin uzun süredir planlandığını ve kripto para borsalarına bu güncelleme hakkında bilgilendirme yapıldığını belirtti. Tarih değişiklik gösterebilecek olsa da, şu an için bu güncellemenin 14 Şubat’ta uygulamaya konması hedefleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!