Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX CEO’su Sam Bankman-Fried: Ekosistemi desteklemek için birkaç milyar dolarımız daha var

Sam Bankman-Fried, 6 Temmuz tarihinde Reuters’a verdiği röportajda kendisinin ve FTX borsasının ekosistemde oluşabilecek krizlere müdahale amaçlı birkaç milyar dolar daha stoğa sahip olduklarını belirtti.

FTX borsasının merkezinin bulunduğu Bahamalar‘da yaşayan 30 yaşındaki Sam Bankman-Fried, son haftalarda kriptonun beyaz şövalyesi haline geldi. Özellikle geçtiğimiz aylarda yaşanan DeFi krizleri, Celcius‘un borçlarını ödeyememesi ve ekosisteme zarar verebilecek diğer olaylara finansal destekler sağlayarak adete sektöre hayat verdi.

Bankman-Fried röportajda, “Bize ulaşan birkaç şirketi daha satın alacağız.” ve “Bu firmalar genellikle zor durumda değiller, ancak bazı küçük kripto para borsaları hala başarısız olma riski taşıyorlar.” açıklamalarında bulundu.

FTX, ocak ayında dijital varlık yatırımlarına odaklanan 2 milyar dolarlık bir risk sermayesi fonu olan FTX Ventures‘ı duyurdu. Fon, başlangıcından bu güne, ayakta durmaya yetecek kadar likitidesi olmayan firmalara yardım etmek için bir çok girişimde bulundu.

FTX CEO’sunun kripto yatırım şirketi Alameda Research, geçtiğimiz günlerde hedge fonu üzerinde büyük kayıplarla karşı karşıya kalan Voyager Digital‘e 200 milyon dolarlık nakit ve bir Bitcoin tesisi verdi. FTX ayrıca haziran ayında kripto para lending ve staking platformu BlockFi‘a 250 milyon dolarlık kredi yardımında bulundu.

CEO verdiği röportajda, kurtarma paketlerinin amacının müşteri varlıklarını korumak ve iflas durumlarının sektörün üzerinde yaratacağı domino etkisini önlemek olduğunu söylüyor.

Kullanıcılar üzerinde, işlerin reklamı yapıldığı gibi çalışacağına dair güven yaratmak inanılmaz derecede önemlidir ve bozulursa geri almak gerçekten zor olacaktır.

CEO, her ne kadar gelecekte oluşabilecek krizlere karşı hazırlıklı olduklarını belirtse de, likidite krizinin en kötü aşamalarının geride kaldığına inandığını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!