Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX CEO’sundan Yeni Açıklamalar

Yaşadığı likidite krizi nedeniyle para çekimlerini durduran kripto para borsası FTX’in CEO’su Sam Bankman Fried (SBF), yaşananları özetleyerek bu noktaya gelmelerine neden olan hataları anlattı.

CEO 10 Kasım tarihinde sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı açıklamada, uzun bir süre boyunca açıklama yapamadığı için üzgün olduğunu ancak Binance anlaşması sırasında halka açık açıklamalar yapmasının yasak olduğunu belirtti. Ayrıca yaşanan her şeyin FTX Global için geçerli olduğunu ve FTX US’in normal işleyişine devam ettiğini de ekledi.

SBF, FTX Global’in varlıklarının ve teminatlarının piyasa değerinin müşteri mevduatlarından daha yüksek olduğunun altını çizdi. Öte yandan CEO, bu durumun likiditeden farklı olduğunu ifade etti. CEO, yaşananlara risk algısında gerçekleşen bir sapmanın sonucunda gerçekleştiğini bildirdi. SBF, bu nedenle riski gerçekte olduğundan daha düşük hesapladığını belirtti.

Pazar günü toplamda 5 milyar dolara yakın bir para çekme talebiyle karşılaşınca likiditenin hızla eridiğine işaret eden CEO, bu miktarın bugüne kadar karşılaştıkları en yüksek tutar olduğunu ifade etti.

Nihayetinde bu olanların tamamının kendi sorumluluğunda olduğunu belirten CEO, hafta boyunca likiditeyi arttırmak için ellerinden geleni yaptıklarını ve müşterilerinin haklarının kendisi için birinci sırada olduğunu ancak hiçbir şey için söz veremeyeceğini bildirdi.

Alameda’nın öyle ya da böyle artık FTX’te işlem yapmayacağını açıklayan SBF, bundan sonra hangi senaryo gerçekleşirse gerçekleşsin FTX’in birincil önceliğinin radikal bir şeffaflık olacağının da altını çizdi. Ayrıca tüm hissedarların FTX yönetişimi konusunda daha fazla söz hakkı olacağını ve kendisinin de istenmezse ortalıkta görünmeyeceğini belirtti.

Ayrıca sektörde faaliyet gösteren bazı diğer kişiler hakkında söyleyeceği daha çok şeyi olduğunun altını çizen SBF, camdan evlere taş atmamak için susacağını ifade etti. Kimliği belirsiz bir rakibini iyi oynadığı ve kazandığı için tebrik etti. CEO sabah saatlerinde çalışanlarına gönderdiği bir mesajda Binance satın alması hakkında açıklama yaparken “Camdan Evler” betimlemesini kullanmıştı.

SBF, açıklamalarında kullandığı tüm ifadelerin teknik veya hukuki ikinci bir anlamı olmadığının da altını çizdi ve herkesten özür dileyerek açıklamasını sonlandırdı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!