Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX Çöküşü ve Kurucu Sam Bankman-Fried Belgesel Filme Konu Oluyor

Oscar adayı yönetmen David Darg ve XTR film stüdyoları, FTX çöküşü ve borsanın kurucusu Sam Bankman-Fried (SBF) hakkında bir belgesel film yapmaya hazırlanıyor.

FTX çöküşü tüm finans piyasalarında konuşulmaya devam ederken sinema sektörü de duruma karşı tepkisiz kalmadı. “They Call Me Magic“, “Meet Me in the Bathroom“, “76 Days” gibi belgesellerin arkasındaki XTR şirketi, Oscar Adayı Yönetmen David Darg ile birlikte FTX’in iflası hakkında bir belgesel film yapmaya hazırlandığını açıkladı.

Bryn Mooser, Kathryn Everett ve Justin Lacob filmin yapımcılığını üstlendi. Film yapımcıları tarafından Variety’ye yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Piyasaları altüst eden, hükümet soruşturmalarını tetikleyen ve hala ana akımda güvenilirlik kazanmak için mücadele eden bir endüstriye şok dalgaları gönderen kurumsal dramayı keşfedeceğiz ve filmleştireceğiz.

Geçtiğimiz hafta yaşanan FTX iflası tüm piyasalarda şok etkisi yaratmaya devam ediyor. Halen daha Bahamalar’da serbest şekilde yaşamını sürdüren SBF’ye ve mağdur olan yatırımcılara ait fonlara ne olacağı ise bilinmezliğini koruyor. Filmin yapımcılarından Lacob ise konu hakkında düşüncelerini ve filmin detaylarına dair ipuçlarını şu ifadelerle açıklıyor:

FTX’in iflası, WallStreetBets’in pandemi sırasında geleneksel borsaları altüst etmesinden bu yana en sansasyonel finansal hikaye ve kripto para evrenindeki büyük kusurları ortaya çıkarıyor. Özel erişimimiz ve halihazırda sahada olan ekibimizle, Tom Brady gibi ünlüleri şimdiden tuzağa düşüren bu çığır açan hikayenin derinliklerine dalmaktan heyecan duyuyoruz. Ekmek kırıntılarının bizi nereye götüreceğini bilmeden bu araştırma yolculuğuna çıkmak inanılmaz heyecan verici.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!