Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX Bağlantılı Kripto Para Borsası ve Asya’nın En Büyük Bitcoin (BTC) ATM Operatörü Faaliyetlerini Sonlandırıyor

Hong Kong’un önde gelen bir kripto para birimi hizmet sağlayıcısı Genesis Block, FTX’in iflasının ardından faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.

Reuters’ın 18 kasım tarihli raporuna göre Hong Kong’un önde gelen kripto para birimi hizmet sağlayıcısı Genesis Block, FTX iflasının piyasaya etkileri nedeniyle faaliyetlerini durdurdu. Şirket CEO’su Wincent Hung, bir sonraki adımda hangi tarafın başarısız olacağını bilmedikleri için ticareti ve faaliyetlerini durdurduklarını belirtti.

Habere göre Genesis Block, müşterilerine gönderdiği bir e-postada tezgah üstü ticaret (OTC) platformunu 10 Aralık tarihinde kapatacağını söyledi. E-postada müşterilerin paralarını çekmeleri istendi ve yeni müşteri kabulü yapılmayacağının da altı çizildi. CEO, bir sonraki adımda hangi tarafın başarısızlığa uğrayacağını bilemediklerini bu nedenle likiditenin bir kısmını geri kazanmak adına pozisyonlarını kapatmayı tercih ettiklerini ifade etti.

Verilen bilgilere göre bir Genesis Block yetkilisi daha önce FTX Hong Kong’da yöneticiydi ancak bu ay görevinden istifa etti. Ayrıca yakın kaynakların verdiği bilgilere göre şirket FTX’in iflasından önce onlarla bağlarını kopartmaya ve Hong Kong’daki işini tasfiye etmeye başlamıştı.

Genesis Block ağını Coinhero’ya satmadan önce Asya’nın en büyük Bitcoin ATM ağının sahibi olarak da biliniyordu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!