Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple (XRP) AB Bağlantılarını Güçlendirmek İstiyor: İrlanda’da Düzenleyici Onay İçin Başvurdu

Ripple (XRP), ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile devam eden davası nedeniyle dikkatini ABD dışındaki ülkelere çevirmeye başladı.

CNBC tarafından bugün yapılan bir habere göre ABD merkezli bir kripto ödeme platformu olan Ripple, Avrupa pazarına erişebilmek için İrlanda Cumhuriyeti’nde düzenleyici onay almak istiyor.

Şirketin Genel Danışmanı Stuart Alderoty CNBC’ye verdiği demeçte, Ripple’ın bir sanal varlık hizmet sağlayıcısı (VASP) lisansı almak istediğini ve Avrupa Birliği (AB) üyesi olan ülkelerde halihazırda iki çalışanı bulunduğunu söyledi. Alderoty’nin ifadesinde bu iki ülke Fransa ve İsveç olarak aktarıldı.

Ripple’ın ABD’de devam eden davası nasıl sonuçlanacak bilinmese de görünen o ki şirket tarafından önlemler şimdiden alınıyor. Alderoty’nin açıklamalarının devamında şu ifadeler yer alıyor:

Esasen, ABD içinde hala çok sayıda çalışanımız olmasına rağmen müşterileri ve gelirlerinin tamamı ABD dışından geliyor. İrlanda lisansını aldıktan sonra Ripple’ın hizmetlerini Avrupa çapında “pasaportlamak” istiyoruz.

Kripto firmaları, sektörü düzenleme konusundaki ilerlemeleri ve belirsizliklerin ortadan kalkmaya başlaması sebebiyle AB’ye girmeyi tercih ediyor. Eğer bir aksilik yaşanmaz ve akış plana uygun şekilde devam ederse MiCA mevzuatı 2023 Şubat ayında yetkililer tarafından oylanacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!