Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX Destekçisi Fenomenlere 1 Milyar Dolarlık Toplu Dava

Birçok sosyal medya fenomenine iflas eden kripto para borsası FTX’i geçmişte aktif olarak tanıttıkları için 1 milyar dolarlık toplu dava açıldı.

İflas eden kripto para borsası FTX’in gölgesi fenomenlerin üstüne de düştü. Edwin Garrison önderliğinde ABD Florida Güney Bölgesi mahkemesinde 15 Mart tarihinde başlatılan toplu davada, birçok fenomen FTX’i tanıtmak suçundan hedef alındı. Mahkemeye sunulan şikayette özellikle YouTube üzerindeki içeriklerde  FTX’i aktif olarak tanıttıkları için davanın merkezinde yer alan fenomenlerin iflas sonrasında söz konusu videoları hesaplarından sildiğine de yer verildi.

Dava temel olarak FTX’in tanıtılmasını suç olarak nitelendirmemekle birlikte fenomenlerin FTX’den tanıtım için para aldığını fakat yayınlarında herhangi bir “sponsorlu içerik” ibaresine yer vermedikleri öne çıkarıldı:

FTX, markasını tanıtmaları ve takipçilerini yatırım yapmaya teşvik etmeleri için davalı fenomenlere yüklü miktarda ödeme yapmış olsa da, davalılar sponsorluklarının ve/veya ciro anlaşmalarının niteliğini ve kapsamını açıklamamış ve yeterli (varsa) durum tespiti yapmamıştır.

1 milyar dolarlık davanın merkezinde yer alan isimler ise Kevin Paffrath, Graham Stephan, Andrei Jikh, Jaspreet Singh, Brian Jung, Jeremy Lefebvre, Tom Nash, Ben Armstrong (BitBoy), Erika Kullberg ve Creators Agency LLC olarak belirtildi.

Davacıları Moskowitz Hukuk Bürosu temsil ediyor. Hukuk bürosuna göre dava, birkaç toplu davanın birleştirilmesinden oluşuyor. Dava, ABD özelinde FTX ile ilgili açılan ilk toplu dava olarak nitelendirildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!