Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX Destekçisi Ünlü İsimler Toplu Dava İle Karşı Karşıya

İflas eden kripto para borsası FTX destekçisi ünlü isimler, ABD’nin Florida eyaletinde toplu bir dava ile karşı karşıya kaldı.

ABD Güney Mahkemesine sunulan 15 Kasım tarihli belgede yer alan bilgilere göre Edwin Garrison tarafından FTX getiri hesabı (YBA) sahipleri adına ünlü isimlere toplu dava açıldı. NBA yıldızları Steph Curry ve Shaquille O’Neal, NFL oyuncusu Tom Brady, Brezilyalı manken Gisele Bundchen, ünlü beyzbol oyuncusu David Ortiz dışında 8 farklı ünlü isminde yer aldığı davada, YBA’in esasında bir saadet zinciri olduğu ve ismi geçen ünlülerin bu ürünü hileli bir şekilde tanıtarak kayıt dışı menkul kıymet teşviği yaptığı iddia edildi.

Dava dosyalarında FTX tarafından sunulan bu hizmetin, gerçekte kağıttan evler gibi olduğu ve yeni yatırımcıların yatırdığı fonların eski yatırımcılara kazanç olarak ödendiği öne sürüldü. Müşteri fonlarını ödemek için kredi kullanıldığı ve müşteriler tarafından aktarılan fonların şeffaf olmayan bağlı kuruluşlar arasında çeşitli transferlere konu olduğu da davada öne sürülen iddialar arasında yer aldı. Ayrıca FTX’in kanıtları yok etmeye çalıştığı öne sürüldü.

Öte yandan davada borsaya yöneltilen diğer bir suçlama, FTX’in yatırım yapmak için mobil uygulamaları kullanan deneyimsiz müşterilerden yararlanmak için tasarlandığı oldu. Davacının temsiliyetini ünlü avukatlar David Boies, Coral Gables, Adam Moskowitz ve Stephen Neal Zack üstlendi.

Davada birçok ünlü ismin yanı sıra FTX kurucusu Sam Bankman-Fried de yer alıyor. Ayrıca FTX’in ABD’deki yatırımcılara kayıt dışı şekilde menkul kıymet hizmeti sunmuş olduğu belirtiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!