Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX Hacker’ı Aylar Sonra Ortaya Çıktı, Ethereum Transferi Yaptı! Hangi Coinlere Sahip?

İflas eden kripto para borsası FTX’ten 10 ay önce çalınan milyonlarca dolarlık fonlar ilk defa hareket etti.

FTX, Kasım 2022’deki iflas duyurusundan ve CEO Sam Bankman-Fried’in (SBF) görevden ayrıldığını açıklamasından kısa süre sonra 11 Kasım 2022’de hacklenmişti. O dönemde yaşanan bu gelişme beraberinde ciddi spekülasyonlara yol açmıştı.

Saldırganlar hack vakasından kısa süre 21.500 Ethereum yaklaşık 27 milyon dolar değerinde DAI stablecoin’e çevirmişti. O günden sonra bu cüzdan derin bir sessizliğe gömüldü. Fakat on-chain verilerine göre saldırganlar, 30 Eylül günü 10 aylık bekleyişin ardından harekete geçti. Transferi yapılan toplam varlık miktarı 8,4 milyon dolar değerinde 5.000 ETH oldu.

Öncelikle çalınan bu Ethereumlar ikiye bölündü ve 700 tanesi aklanma amacıyla Thorchain Router kullanılarak aktarıldı ve bu varlıklar izi sürülemez hale geldi. 1.200 ETH ise bir diğer gizlilik sağlayıcı platform Railgun’a gönderildi. Buunla birlikte 550 ETH ise başka bir cüzdana taşındı ve muhtemelen işlem yapılmak üzere beklemeye alındı.

Bu ilk işlemlerden saatler sonra yine 2.500 ETH’lik varlık saldırganlar tarafından aklanmak üzere bahsi geçen platformlara aktarıldı.

Çinli kripto para haber muhabiri Colin Wu yaptığı paylaşımda, hackerların 13 farklı cüzdanında yaklaşık 302,5 milyon dolar değerinde kripto paraya sahip olduğunu belirtti. Bu cüzdanlarda ayrıca 42 bin dolar Bitcoin (BTC), 3,97 milyon dolar değerinde Tether (USDT), 1,69 milyon dolar DAI, 42 bin dolar değerinde Binance Coin (BNB), 30 bin dolar USD Coin (USDC), 8 bin dolar değerinde Wrapped Bitcoin (WBTC) bulunuyor.

Bankman-Fried’in önümüzdeki hafta mahkemeye çıkması planlanıyor. Cüzdandaki varlıkların SBF’nin duruşmasından bir hafta önce hareket etmesi de dikkat çeken detaylar arasında yer aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!