Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX İflası İle Birlikte Arkasında 1 Milyondan Fazla Alacaklı Bırakmış Olabilir

Geçtiğimiz hafta iflas başvurusunda bulunan kripto para borsası FTX’in dava dosyalarında 1 milyondan fazla alacaklısı olabileceği ifade edildi.

Federal mahkemenin 14 Ekim tarihinde veri tabanında yayınladığı belgede, borçluların dilekçelerine göre yüz binden fazla alacaklı olduğu belirtildi. Ancak borsa, bir milyondan fazla alacaklı olabileceğini öne sürdü.

Borsa belgelerde, FTX’in kardeş şirketi Alameda Research’ün de dahil olduğu 100’den fazla dosya bulunduğunu ve davaların bireyselleştirilmesi yerine gruplandırılması için en büyük 50 alacaklının bir listesini sunacaklarını ifade etti.

Belgede FTX’in, halihazırda müşterilerinin e-posta adreslerine sahip olduğu bu nedenle fiziksel bir iflas bildirimi yerine e-posta gönderme olanağı talep ettiği görüldü.

Ayrıca belgelerde geçtiğimiz günlerde FTX’ten dışarı doğru yapılan yüz milyonlarca dolarlık olağandışı kripto hareketine de yer verildi. FTX konu ile ilgili  ABD Başsavcılığı, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) ile temas halinde olduğunu öne sürdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!