Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX Saldırganı Varlıkları ETH’ye Çeviriyor: En Büyük 35. Ethereum Balinası Statüsüne Ulaştı

İflas başvurusunda bulunan FTX’i soyan saldırgan, elindeki varlıkları Ethereum’a (ETH) dönüştürmeye başladı. Saldırgana ait cüzdan en büyük 35. Ethereum balinası statüsüne ulaştı.

FTX cüzdanlarını soyduğu iddia edilen saldırgana ait 600 milyon dolarlık varlık hareket etmeye başladı. On-chain verilerine göre saldırgana ait cüzdanlarda bulunan varlıklar ETH’ye dönüştürülüyor. Elindeki DAI varlıklarını ve Binance Coin (BNB) varlıklarını bir araya getiren saldırgan, birkaç işlem sonucunda 48 milyon doların üzerinde DAI varlığının hepsini 37.000 ETH‘ye çevirdi. Bununla birlikte 7.420 BNB de PancakeSwap üzerinden 1.500 ETH‘ye dönüştürüldü. Bu verilere göre söz konusu adres en büyük 35. Ethereum balinası statüsüne ulaştı.

Saldırganın çaldığı varlıkları Ethereum köprüleri kullanarak daha güvenli ve müdahale edilemez hale getirmeye çalıştığı düşünülüyor. Her ne olursa olsun Tornado Cash gibi bir miksere aktarılmadığı sürece varlıkların takibi on-chain üzerinde devam edecek.

Fakat saldırganın elindeki varlıkların büyük bir kısmını özellikle ETH’ye dönüştürüyor olması, bu planın bir sonraki aşamasında Ethereum mikseri kullanıp tümüyle kayıplara karışmaya çalışacağı ihtimallerini akıllara getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!