Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX İflasının Başrollerinden Eski Yönetici Dolandırıcılık Suçlamalarını Kabul Etti

FTX iflasında kritik rol oynayan eski mühendislik direktörü Nishad Singh, hakkındaki üç farklı dolandırıcılık iddiasını kabul etti.

Reuters’in 28 Şubat tarihli haberinde Nishad Singh’in FTX davasıyla ilgilenen savcılarla bir itiraf anlaşması sağladığına yer verildi. Singh’in avukatı tarafından aktarılan son bilgilerde müvekkilinin bir kez kripto para dolandırıcılığı, bir kez FTX müşterileri üzerinde kripto para dolandırıcılığı yapmak için komplo kurmak ve bir kez de emtia dolandırıcılığı yapmak için komplo kurmak suçlarını kabul ettiği açıklandı.

Aralık ayında federal dolandırıcılık suçlamalarını kabul eden FTX eski baş teknoloji sorumlusu Gary Wang ve  Alameda’nın eski CEO’su Caroline Ellison‘un izinden giden Singh söz konusu itirafları sayesinde mahkemeden cezai indirim almayı umut ediyor.

FTX iflasında önemli rol oynayan bu isimlerim söz konusu suçlamaları kendi çıkarlarını korumak için kabul etmeleri Sam Bankman Fried’in (SBF) gelecek mahkeme sürecinde aleyhine kullanılacak deliller olarak görülüyor.

SBF adına ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) tarafından açılan “dolandırıcılık” davasının ekim ayında görülmesi planlanıyor. Ardından SBF, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) ve Menkul Kıymetler Borsası Komisyonu (SEC) tarafından açılan dava süreçlerine dahil olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!