Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana Kesintilerin Ardından Ağ İstikrarı İçin Harekete Geçti

Solana Labs CEO’su Anatoly Yakovenko Solana (SOL) blokzincirinin güvenirliğini ve faaliyet istikrarını sağlamak adına yükseltme sürecinde yapılacak iyileştirmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Yakovenko 1 Mart tarihinde Solana Labs resmi blog sitesi üzerinden yayınladığı gönderide, yakın geçmişte yayınlanan 1.14 ağ güncellemesi sonrasında blokzincirin durma noktasına gelmesi üzerine büyük güncellenmeler sırasında blokzincirin çalışma istikrarının korunmasının oldukça zor bir iş olduğunu söyledi. Yakovenko, konu hakkında araştırmaların devam ettiğini belirtirken yükseltme sırasında blokzincire getirilecek iyileştirmelere değindi.

CEO, yeni sürümle beraber geçmiş sürümlerdeki işlem ücretleri, akış kontrolleri ve blokzincirin hızı gibi kullanıcı deneyimi ile ilgili konulara da öncelik verildiğini belirtti. Ayrıca Yakovenko, çekirdek geliştirici ekibinin üçte birinin yeni sürümle beraber artık yazılımdaki hata ve açıkları bulmak için çalışacağını söyledi.

Jump Crypto’nun ikinci doğrulayıcı istemcisini oluşturan Firedancer ekibinin de destekleyeceği test ekibinin blokzincirin yeniden başlatılması senaryolarında da sürecin hızlı ve sorunsuz ilerlemesini sağlayacakları da Yakovenko’nun açıklamaları arasında yer aldı.

Blokzincirin istikrara odaklanarak geliştirilmesi için Solana Labs ekiplerinin yanında dış kaynak ekiplerinin de bir yılı aşkın bir süredir çalıştıklarını belirten Yakovenko, Mango DAO’nun bu kapsamda yeni araçlara odaklandığını ifade etti.

Coingecko verilerine göre son 30 günde %13,2 değer kaybeden SOL, son 24 saat içerisinde %2,4 değer kazanarak yazım esnasında 22,73 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!