Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsviçreli Dev Bankadan Mt.Gox Yorumu: Bitcoin İçin Beklenen Düşüş Olası Değil!

İsviçreli dev banka UBS’in stratejisti Ivan Kachkovski, yaklaşan Mt. Gox tasfiyesinin Bitcoin (BTC) fiyatına beklenildiği gibi negatif etki etmeme ihtimalini değerlendirdi.

Uğradığı siber saldırı sonucunda müşteri varlıklarının büyük bir bölümünü kaybederek iflas başvurusunda bulunan Mt. Gox’un tasfiyesinde son aşamaya gelinirken analistler, piyasaya sürülecek yaklaşık 142 bin Bitcoin’lik yeni arzın Bitcoin fiyatına etkisi üzerinde tartışıyor. Analistlerin önemli bir kısmı, yatırım maliyeti oldukça düşük olan 142 bin BTC’nin büyük bir kısmının piyasaya sürüleceğini ve bu durumun Bitcoin fiyatlarına negatif etki edeceğini öne sürse de UBS stratejisti Ivan Kachkovski, Mt. Gox riskinin sınırlandığını ifade etti.

Stratejist, Mt. Gox’ın müşterilerine itibari para cinsinden ve Bitcoin olarak iki ödeme planı sunduğunu hatırlatarak öncelikli riskin yatırımcıların büyük bir kısmının itibari para cinsinden geri ödeme talep etmesi olduğunu belirtti. Bu senaryoda Mt. Gox’ın nakit yaratmak için elindeki varlıkların önemli bir kısmını tasfiye etmek durumunda kalacağını belirten stratejist, birçok analistin bu senaryodan endişelendiğini ancak bu riskin yakın zamanda yaşanan gelişmelerle sınırlandırıldığını dile getirdi.

Şubat ayının ortasında borsanın toplamda 28 bin Bitcoin’e sahip iki alacaklısının Bitcoin cinsinden ödeme talep etmesi ile büyük bir tasfiyenin atlatıldığını dile getiren Kachkovski, bireysel yatırımcıların da büyük bir bölümünün Bitcoin cinsinden ödeme talep edeceğini iddia etti. Kachkovski, iddialarını erken dönem Bitcoin yatırımcılarının kripto para birimine duydukları güvenin devam ettiği düşüncesine dayandırdı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!