Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MT.Gox’ın En Büyük İki Alacaklısından 28 Bin Bitcoin’lik Erken Ödeme Seçimi

Tokyo Merkezli Bitcoin borsası Mt. Gox’ın en büyük iki alacaklısı 28 Bin BTC’lik erken ödeme seçeneğini seçti.

Bloomberg 17 Şubat tarihinde yayınladığı haberde, Mt.Gox’da rehin kalan Bitcoin’lerin %21’ine denk gelen yaklaşık 28 bin Bitcoin’e sahip iki büyük alacaklısı, kripto para borsası Bitcoinica ve MtGox Investment Funds’ın Bitcoin cinsinden 30 Eylül’de gerçekleşmesi planlanan erken ödeme planını seçtiklerini belirtti.

Uzmanlar, eylül ayında alınması planlanan ödemelerin Bitcoin cinsinden yapılmasının toplu bir satış ihtimalini ortadan kaldırdığı için kripto para piyasası aktörlerini rahatlattığını öne sürdü.

Alınan bilgilere göre alacaklılar erken ödeme seçeneğiyle fonlarının yaklaşık %90’ını tahsil edebilecekler. Ancak konuya aşina kaynaklar, süreç sonunda tam bir ödeme almak için alacaklıların beş ila dokuz yıl beklenmesi gerekebileceğini dile getirdi. Alacaklıların, erken ödemeden yararlanmak veya süreç sonunu beklemek arasında seçim yapması için 10 Mart tarihine kadar süreleri olduğu bildirildi.

Uzmanlar, iki büyük alacaklının fonlarının, Bitcoin olarak tahsil edilmesini istemesinin kripto para piyasalarını büyük ölçüde rahatlattığını öne sürdü. İtibari para cinsinden tahsil senaryosunda Mt.Gox tasfiye ekibinin ilgili fonları karşılamak için yaklaşık 25 bin Bitcoin satması gerekeceğini belirten uzmanlar, bu denli büyük bir satışın Bitcoin fiyatı üzerinde olumsuz etkiler doğurabileceğini dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!