Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İflas Eden Kripto Platformundan Yerel Token’a Piyasa Fiyatının Yüzde 50 Altında Değer

İflas eden Celsius Network’ün avukatı, platformda mahsur kalan CEL’lerin geri alım fiyatının mevcut piyasa fiyatından çok daha düşük olabileceğini dile getirmesi tepkiye neden oldu.

Celsius avukatı yakın zamanda yaptığı bir açıklamada, platformda mahsur kalmış CEL tokenların geri alım fiyatının 0,2 dolar olarak belirlenebileceğini dile getirdi. Bir zamanlar 8,02 dolar seviyesine kadar yükselmiş token’ın tazmin fiyatının 0,54 dolar olan mevcut piyasa fiyatının dahi %62 daha altında belirlenme ihtimali, Celsius mağdurlarının tepkisini çekti.

Ancak avukatlar, şirket mensubu olup elinde yüksek miktarda CEL bulunan kişileri ödüllendirmeden yatırımcıların mağduriyetlerini gidermenin zor bir çıkmaz olduğunu dile getirdi.

Celsius hukuk sorumlusu Kirkland & Ellis mensubu Ross Kwasteniet, fiyatın geçmişte başta CEO Alex Mashinsky olmak üzere bazı aktörlere fayda sağlamak üzere manipüle edildiği göz önünde bulundurulduğunda herkesi memnun edecek bir çözümün bulunamadığını kabul etti.

Öte yandan doğru bir çözüm için azimle çalıştıklarını belirten avukat, ana amaçlarından birinin manipülasyondan fayda sağlamış aktörlerin CEL kaynaklı herhangi bir geri kazanım ve dağıtım almamaları olduğunu ifade etti.

Celsius mağdurlarını temsil eden teminatsız alacaklılar komitesi, birçok bireysel yatırımcının CEL’i 0,2 dolardan satın almadığının göz önünde bulundurulmasını talep etti. Alacaklılardan Jason Lovine, neredeyse her zaman en yüksek seviyelerden yatırım yaptıklarını dile getirerek geri alım fiyatının düşük belirlenmesinin yalnızca bireysel yatırımcılar için daha fazla ceza anlamına geldiğini öne sürdü.

Coingecko verilerine göre son 30 günde %16 değer kaybeden CEL, son 24 saatte %1,1 değer kaybederek yazım esnasında 0,5270 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!